Душан Голумбовски, познати српски глумац, преминуо је на данашњи дан 2016. године у 74. години живота. рођен је 15. марта 1941. године у Београду.

Фото: Јутјуб принтскрин/ DNEVNA DOZA DOMACIH FILMOVA

 

 

Појављивао се у више од 50 улога у позоришту и на телевизији, а глумом је почео да се бави са само десет година.

– За то што сам постао глумац најзаслужнији су мој учитељ Илија Јанковић и једна чистачица. Учитељ је у мени препознао глумачку склоност и дао ми улогу у представи, а нека чистачица је гледала ту представу и препоручила ме чувеном Бати Миладиновићу у Радио Београду. Десетак година касније уписао сам глумачку академију, у класи са покојним Зораном Радмиловићем, Станиславом Сташом Пешић и Петром Краљем - рекао је својевремено познати глумац.

Фото: Јутјуб принтскрин/Marko Savic

 

Глумац није крио трагедију која му је обележила живот, отац му је преминуо пре него што се родио, те је био лишен очинсне фигуре коз живот.

– Отац је умро новембра 1940. године и ја сам, у ствари, посмрче. Мој отац Драгутин је био размажени син богатог индустријалца, а мајка Душица Васиљевић позната балерина. Из прича знам да, кад је мој деда умро, његово четворо деце, међу којима је био и мој отац, поделили су његово богатство. Отац је тада почео да живи сладак живот, први у Београду је купио “Бентли” – присетио се давно Душан.

Душан се својевремено борио са болсти зависности алкохола, а годинама је био у складном браку са супругом Мирјаном са којом има ћерку Ану.

- Да се поново родим, опет бих био глумац! Уз свих седам кора и све тешкоће, не бих ништа мењао. Мислим да не бих могао ничим другим да се бавим осим глумом. Свој посао радио сам са много љубави. Када вас једном ухвати глумачки вирус, ту више лека нема - био је искрен Голумбовски.

(Блиц)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".