Амерички национални парк Драј Тортугас на Флориди који се састоји од седам острва власти су данас затвориле због илегалног доласка 300 избеглица.

Осим њих још 160 избеглица стигло је чамцима у друге делове овог архипелага, потврдили су званичници, пренео је АП.

Национални парк Драј Тортугас, удаљен око 115 километара западно од Ки Веста, затворен је како би надлежне службе и медицинско особље могли да изврше пријем и здравствену контролу избеглица пре него што их пребаце у Ки Вест, објавила је управа Националног парка.

Према речима званичника затварање парка на неколико дана неопходно је због безбедности посетилаца и особља, али и због ресурса и простора који су потребни за прихват избеглица.

Национални парк Драј Тортугас привлачи рониоце због својих коралних гребена препуних морских корњача, тропских риба и олупина старих бродова.

- Забележен је пораст броја људи који плове чамцима са Кубе и долазе на острва Националног парка Драј Тортугас - наводи се у саопштењу управе парка.

Током викенда је још 160 избеглица евидентирано у Мидл и Апер Кизу, саопштила је шерифова канцеларија округа Монро, чија надлежност обухвата област Флорида Киз, а царина и гранична заштита САД објавили су да је најмање 88 избеглих са Кубе.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".