Око тридесетак српских туриста доживело је раније током дана непријатност у Истанбулу, с обзиром на то да је њихов лет за Београд отказан.

Туристичка агенција "Балкан Фан", одговорна за ово путовање, истакла је за Курир да ће наши држављани имати директан лет 5. јануара, а да ће до тада бити смештени у хотел са пет звездица на бази пуног пансиона о трошку агенције.

Пре недавног оглашавања компаније, у медијима се појавила информација према којој путници нису могли да ступе у контакт са агенцијом, што је сада демантовано.

- Тврдња путника да им се нико не јавља није тачна јер имамо водича - представника агенције са њима у Истанбулу који је са њима све време у комуникацији и уживо и телефоном - кажу из агенције и додају:

- Лет је отказан од стране авио-компаније услед немогућности полетања због магле што се понекад дешава. Путницима смо са нашим ино-партнером обезбедили повратни директни лет 5. јануара, а до тада их сместили уз њихову сагласност у хотел са 5 звездица на бази пуног понсиона (доручак- ручак- вечера) о трошку агенције - наводећи да су сви путници понуду прихватили, сем двоје којима је обезбеђен аутобуски превоз на релацији Истанбул-Београд.

Огласила се и конзулка Србије у Турској

Ивана Пејовић, конзулка Србије у Истанбулу, истакла је за Курир да је лет морао да се откаже због густе магле која је захватила аеродром "Сабиха Гокцен".

- На азијској страни Истанбула, на којој је и аеродром "Сабиха Гокцен" је густа магла и према наводима из авио-компаније "Пегасус Аирлинес", коју сам контактирала, лет је зато отказан као и многи други с овог аеродрома. Летова више данас с овог аеродрома неће бити, а вечерас око 19 сати требало би да имају временску прогнозу за сутра и на основу метеоролошких услова ће знати знају да ли ће евентуално и када полетети. Сви путници, како је и уобичајена процедура, биће смештени у хотел до лета за Београд - каже за Курир Пејовићева и додаје да је на европској страни Истанбула сунце.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".