Метеоролог Ђорђе Ђурић укључио се путем вајбера у емисију Пулс Србије и рекао какво нас време очекује током предстојећих празника.

- Температура је знатно изнад просека за ово доба године. У току новогодишње ноћи очекује нас веома пријатно време и то у целој Србији. Биће угодно за боравак на отвореном, а температура ће се у току ноћи кретати од 8 до 10 степени - рекао је метеоролог.

Објаснио је и због чега су ових дана температуре необично високе за овај годишњи период:

- Србија је је под снажним утицајем антициклона. Сутра и 1. јануара можемо очекивати и до 20 степени. Подсетићу да смо 2001., имали још топлије време у овом периоду, када је за Божић било 27 степени. Време за овогодишњи Божић биће суво и стабилно и хладније него за нову годину.

Ђурић је прогнозирао и време за цео јануар.

- Првих десетак дана јануара биће у знаку стабилног и сувог времена. Не очекују се падавине, а температура ће бити знатно изнад просека. Тешко је прогнозирати време на дужи период, али постоје назнаке да ће од средине јануара тампература бити у постепеном паду уз могућност падавине, али је још рано говорити о ком типу падавина је реч, кишама или снегу - каже метеоролог.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".