Глумац Игор Первић је већ са првим појављивањима пленио шармом. Једна од култних рола била је у филму који су генерације волеле, "Лајање на звезде".

Битку за сопствени живот није добио, преминуо је у 52. години живота. Глумац је у више наврата говорио како је почео да користи нароктике.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

Он је у интервјуу који је дао у емисији Вање Булића отворено причао о свом проблему са дрогом, а открио је и због чега је први пут узео хероин.

- Једног дана се на тренингу појаве моја мајка и очух. Један мој друг им је рекао да сам у школи дувао лепак. Тада ми је тај друг био највећи непријатељ, а у ствари ми је био најбољи пријатељ. Имао сам 13-14 година. Возили смо се кући, повезли смо и тог мог друга, и чим је он изашао из кола, очух ми је залепио такав шамар! Имао сам велику срећу што сам имао очуха који је са толиком љубави приступао мени. Човек је био као да сам му из ока испао, а ја сам га довео до лудила - испричао је Игор Первић приликом гостовања у емисији Вање Булића.

 

 

Љубав према девојци увукла га је у канџе дроге, али је како каже увек био само на хероину и кокаин никада није узимао.

- Једна девојка, покој јој души, која је сада мртва. Ја сам био страшно заљубљен у њу, имао сам мотор, Томос аутоматик, тад сам имао неких 17 година. То је тада било не можеш да замислиш, имати тај мотор. И ја је ставим на мотор и она ми каже: ‘Ајде, вози ме на Нови Београд, имам нешто хитно тамо да завршим’. Ја видим њој нешто није добро, а ја тада стварно нисам ништа знао о тешким дрогама. Дошли смо до зграде и она ме пошаље на трећи спрат. За њу сам био спреман све да урадим. Нађемо се ми на трећем спрату и она послаже све реквизите, ја гледам запањено шта то она тамо крчка, и стави она мени шприц, а ја сам се игле бојао као грома - причао је глумац.

 

 

Како би је очарао пристао је да узме хероин, након чега је брзо постао зависник.

- И ја наравно да бих ту девојку очарао, онако млад и глуп, кажем хајде. Окренем главу на другу страну и она ми то уради. У том тренутку осетим нирвану и почели смо да водимо љубав на степеништу. Није један дан прошао, ја сам се поново урадио. Никад нисам узимао на нос. Почео сам тако и наставио на игли. У почетку нам није требало много пара, али касније су почели проблеми и кризе су биле психичке. Гледајући њу која је била много дуже у свему томе, убацивао сам све више себе у то стање. Када је она викала да је све боли и ја сам, а уствари ме ништа није болело осим мозга - открио је Первић.

Као дете познатих родитеља, од малена је уживао у луксузу и све му је било на дохват руке, те је новца као клинац увек имао.

- Сва та деца су била из добростојећих кућа, тако да смо имали довољан џепарац да ЛСД купимо за време одмора. Та моја генерација 1967. била је веома опичена по том питању. Дували смо лепак на часу ОТО-а. Дванесторо нас је из истог разреда, данас више од седморо није живо - истакао је глумац.

Он је том приликом открио и у каквим стањима га је проналазила мајка, чак и да му је давала новац за дрогу, јер више није могла да поднесе.

- Мајка ме је налазила у страшним стањима. Дотле је долазило да би ме она ставила у кола и дала ми паре за дрогу јер више није могла да ме гледа. Нисам имао више где да се убодем - искрено је описао Первић.

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".