Александар Филиповић, полицајац, доскорашњи шеф оперативе на северу Косова и Метохије, објаснио је зашто су Срби напустили привремене институције.

- Битно ми је да нагласим да сам ишао у школу у Косовској Каменици, да сам се школовао у Београду, и да сам професионалац. Ми смо хтели да се интегришемо, да би људима било боље, и њима су пуна уста спровођења закона, а ја вам кажем да право и правда не постоје у тзв. Косову. Што се тиче баш тих ствари могу да причам до ујутру, али последњих годину и по дана је постало неиздрживо. Ми смо били приморани да напустимо институције. Ми ништа нисмо могли да променимо на терену, то је дошло до изражаја доласком специјалаца.

Филиповић каже да Албанци тврде да су на целом северу криминалци, што је неистина.

- Имате ситуацију да бране српске производе. Ја хоћу да моја деца пију млеко које сам и ја пио, и аутоматски су гурнули људе у сиву зону, а онда смо сви постали одједном криминалци. Један пример ћу навести. Пре пар месеци су једног нашег суграђанина који је возио киселу воду и пиво, испалили су 400 метака да би зауставили камион. Он је кренуо да бежи, пуцали су и на њега, а када је пао унаказили су га до непрепознатљивости. Ја сам послао моје полицајце да виде шта се дешава, а они су ми рекли да је унакажен толико да не знају ко је. Послали смо хитну помоћ, а они су их задржавали и претресали. Пазите, нису дозволили Хитној помоћи да помогне повређеном. Инспекторат је рекао да нема елемената кривичног дела - рекао је он на састанку Срба са Косова и Метохије са председником Србије Александром Вучићем.

Фото: Принтскрин Тв Пинк

 

Филиповић је подсетио да је на крају министар полиције тзв. Косова рекао да је све то оправдана употреба силе.

- Кад дођу амбасадори на састанке са нама, знате ли које је то понижење да нема основног нивоа пристојности и поштовања. Они гледају у плафон, да ли је упаљен телевизор. Све то када саберете, није било другог решења осим да се напусте институције. Колико шамара, ударцима кундацима и малтретирања од стране тих специјалаца, нема им броја. А наши људи су поносни и ћуте. Када се пријави, нико не буде кажњен. Сви као да су глуви на то - казао је Александар Филиповић.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".