Председник Србије Александар Вучић је током разговора са политичким представницима Срба са КиМ замолио да се повуку са барикада на северу КиМ, тврди Петковић.

Срби са КиМ ће се према његовим речима нешто после 19 сати срести са председником Александром Вучићем на административној линији након чега ће бити позната њихова одлука.Он је истакао да би Курти сада да прогони судије.

Вучић се снажно борио за сваку реч, сваку запету и свако слово како бисмо сачували мир, тврди Петковић. 

Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

 

– Стигле су гаранције, добили смо изјаву САД и ЕУ у којој јасно се испуњава други захтев који су поставили Срби, где је најважнији део да се потврђује да не постоје никакви спискови за хапшење Срба са Косова и Метохије због учешћа на мирним протестима и на барикадама. Вучић се до последњег слова борио да и реч “барикаде” буде ту. Знамо на шта је Курти спреман, сада овом изјавом апсолутно могу да потврдим да су наши људи који су били на барикадама заштићени, неће бити прогоњени и хапшени. То је велика победа српског народа на Косову и Метохији и Вучића који је стао уз свој народ и онда када је било најтеже – казао је Петковић и додао: 

– Трећи елемент захтева Срба са КиМ укључује гаранције од Кфора које су издали, где се јасно потврђује да КБС не могу на север КиМ без предходне сагласности команданта Кфора и четири градоначелника, односно представника заједнице са севера КиМ.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".