Овај предлог сутра би на седници Извршног одбора ФС Србије требало да потврде чланови тог тела. Као што је раније познато, ове награде биће уручене на свечаности у фебруару 2023, када буду окончани избори за новог председника Савеза.

Фото: РТС принтскрин

 

Драган Стојковић Пикси, други пут узастопно, а трећи пут у каријери понеће награду за најбољег српског тренера. Селектор српске фудбалске репрезентације на импресиван начин изборио је пласман на Светско првенство у Катар, афирмисао је неколико играча, обезбедио пролаз у А дивизију Лиге нација, међутим на Мундијалу није успео да оствари резултат који је јавност очекивала. Готово да није имао конкуренцију у години која је на измаку.

Што се фудбалера тиче, Александар Митровић заслужио је награду. Имао је импресивну сезону иза себе, како у дресу Фулама, тако и репрезентације. У дресу националног тима постао је апсолутни рекордер са 52 постигнута гола, док је у Енглескопј срушио рекорд стар 29 година који је држао Гај Витингем. Наиме, српски центарфор је дао чак 43 гола у Чемпионшипу током једне сезоне и постао најбољи стрелац у историји тог такмичења. Ово ће му бити друга награда "Златне лопте" ФСС, пошто је лауреат био 2018. године.

Фото: Профимедиа

 

Јована Дамњановић, репрезентативка Србије и фудбалерка Бајерна из Минхена, била је најбоља у државном тиму и свом клубу. Србији је мало недостајало да се кроз квалификације домогне СП. Јована Дамњановић посебно је блистала у мечевима против Немачке, када је дала два веома лепа гола. Са Бајерном је играла у Лиги шампиона.

(Курир спорт)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".