Иначе, ова медицинска сестра, позната само као Џули, користи свој ТикТок профил како би едуковала људе о смрти разбијањем уобичајених митова и дељењем искустава која је имала на послу, а постала је медицинска сестра у старачком дому након што је девет година радила на интензивној нези.

У једном ТикТок видеу Џули је открила због чега су њени пацијенти најчешће жалили пред смрт. Објављивањем тог видеа је заправо желела да људи размисле о неким стварима како не би имали исту жал једном када се осврну на своје животе.

У видеу је одговорила на питање које је гласило: 'Какво жаљење најчешће чујете? Имам осећај као да сви на крају зажале на неки начин'.

Џули је објаснила да постоји чак пет ствари због којих људи највише жале када им се ближи смрт.

- Већина људи на крају свог живота жали што нису ценили своје здравље. Такође и то што нису ценили што су живи и оне мале ствари у животу. Исто као и то што нису проводили више времена са породицом и што су радили далеко од куће - рекла је Џули.

Из признања своје пацијенткиње, Џули је научила: - Будите у тренутку, живите сада, будите захвални, не узимајте здраво за готово своје здравље и мале ствари у животу. Немојте да одбаците свој живот ако не морате и нешто предузмите. Живот је један. Проводите време са онима које волите, не нужно са породицом, већ са онима које волите и због којих се осећате вољено.

Гледаоци видеа били су захвални на саветима, а у једном коментару је писало: - Хвала ти, морала сам ово да чујем.

- Госпођо, ово је било јако инспиративно. Хвала вам што сте поделили своје знање. То се цени - коментарисао је други корисник ТикТока.

Трећи је додао: - Морао сам ово да чујем данас. Хвала ти, Џули.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".