Познати ирански фудбалер Амир Наср-Азадани могао би да буде погубљен на тргу на Тргу Шахид Аликани у иранском граду Исфахану, где је постављена платформа за погубљење.

Си-Ен-Ен је пренео да је, уз помоћ локалне активистичке групе 1500Тасвир, проверио документе, видео записе, сведочења и изјаве људи из унутрашњости земље, који сугеришу да би најмање 43 особе, укључујуци Наср-Азаданија, могле да се суоче са непосредном егзекуцијом.

Како се напомиње, власти су вец погубиле најмање две особе у вези са протестима у Ирану прошлог месеца, од којих је једна јавно обешена.

 

 

Додаје се да сведочења сведока и званична документа, које су прегледали ЦНН и 1500Тасвир, пружају доказе који сугеришу да се судски процеси у Ирану одвијају пребрзо, а оптужбе, које могу да доведу до смртне казне, често су изрицане на само једном сучељавању.

Амерички медиј наводи и да је поменути трг, где би требало да се изврше погубљења, неупадљиви део историјског дела Исфахана, који је сада постао место ходочашца за присталице Наср-Азаданија.

Агенција наводи и да престрављене иранске породице верују да је, у тренутку док је западни свет заокупљен прославама Божића, талас погубљења у Исламској Републици неизбежан након недавних протеста који су захватили земљу после смрти Махсе Амини, девојке курдског порекла која је преминула у затвору након што ју је ухапсила иранска морална полиција због оптужби да је непрописно носила хиџаб.

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".