Српски држављанин Бојан Марковић (38), који се доводи у везу са међународном бандом крадљиваца "Пинк Пантер", ухапшен је у среду у Италији након 11 година скривања од тамошње полиције и потернице. Он је осумњичен да је у Италији починио бројне пљачке, а годинама се успешно скривао иза чак 16 лажних идентитета!

Марковића су, како наводи италијански портал Отторагине.ит, ухапсили карабињери Територијалног одељења Мондрагоне. Они су објаснили и како је долијао српски бегунац.

- Истражитељи су Марковићу ушли у траг након дугих и мукотрпних истрага инспектора о кра]ама по кућама и јувелирницама - пишу локални медији.

Међутим, Србин је вешто годинама одолевао хапшењу јер се крио иза лажних идентитета.

- Истрагом је утврђено да је Србин користио чак 16 лажних идентитета, и на тај начин је сваки пут успео да буде корак испред полиције. Често је користио измишљена имена, са лажним местима и датумима рођења. Такође, користио је и слична имена свом, али увек довољно другачија да збуни службенике када би га, рецимо, насумично претресали на улици - наводи портал Отторагине.ит.

Марковић је долијао у среду када су га карабињери зауставили насред улице, тада су после детаљне провере његових личних података утврдили да је он заправо бегунац за којим трагају више од деценије.

- Србин је осуђен на затворску казну од девет година, осам месеци и 27 дана, као и да плати казну од 3.200 евра, а све због бројних кривичних дела, које су махом пљачке луксузних станова и златара. Њему се на терет ставља да је починио кривично дело против имовине које је починио у провинцијама Авелино, Казерта, Кјети, Пезаро Урбино, Салерно и Сасари - наводи италијански портал.

 

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".