Обука се изводи на вежбовном простору и у рејону мирнодопске локације јединице са циљем одржавања и унапређења оспособљености професионалног састава за употребу кључног наоружања, а тиме и укупне борбене готовости за реализацију додељених мисија и задатака.

Фото:Војска Србије

 

Војници и старешине на полигону увежбавају тактичке радње и поступке на бојишту уз употребу оклопних борбених возила, чијим је увођењем у наоружање значајно унапређена покретљивост, ватрена моћ и заштита пешадијских јединица у извођењу операција.

Током обуке, они унапређују и раније стечена знања о системима и подсистемима возила, наоружању и одржавању овог борбеног средства.

Припаднике пешадијског батаљона у наредном периоду очекују тактичке вежбе и реализација бојевих гађања, када ће се у пракси проверити резултати постигнути у овом циклусу обучавања.

Фото:Војска Србије

БОРБЕНО ВОЗИЛО ЛАЗАР 3: Звер која заузима светски врх

Реализацијом ове обуке обезбеђује се захтевани ниво способности пешадијских батаљона за извођење борбених дејстава на сваком земљишту и у свим временским условима. Стиче се поверење у поузданост и ефикасност савремених борбених средстава на употреби у овим јединицама.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".