Виши суд у Подогрици потврдио је оптужницу везану за отмицу и смрти Мила Радуловића званог Капетана, а за шта се терете наводни чланови кавачког клана.

Оптужницом су обухваћени држављани Србије Вељко Беливук, Марко Миљковић, Небојша Јанковић и Ратко Живковић.

На оптужници су и Радоје Звицер, Слободан Кашћелан, Радоје Живковић, Милан Вујотић, Драган Кнежевић, Душко Рогановић, Милош Радоњић и Владимир Вучковић.

Оптужница за убиство Радуловића је након потврђивања спојена са раније потврђеном оптужницом за убиство Николе Станишића, а обе потписује бивши специјални тужилац Саша Чађеновић, који је недавно ухапшен и у притвору је.

Према наводиам СДТ-а , Ратко Живковић је ступио у контакт са Радуловићем тражећи од њега да се виде па га позвао да дође у његову кућу која се налази у Спужу у Стањевића Рупи тврдећи да се ради о безбедном и сигурном месту.

- Радуловић је у том објекту држан до 21. децембра 2020. године, а за које време су му Беливук, Миљковић, Кашћелан, Звицер, Вујотић, Живковић, Кнежевић, Радоњић, Вучковић, Ђуровић и Рогановић претили и обмањивали га како би изнудили новац и информације ко су припадници супротстављене криминалне организације, где им се налазе „штекови“ са оружјем и дрога са којом тргују. Преко његовог криптованог телефона и апликације Скај у његово име слали су преко апликације Скај поруке и намамљивали припаднике супротстављеног – шкаљарског клана да долазе на одређене локације где би их потом ликвидирали - наводи се у оптужници, пише портал подгоричког Дана.

Фото: Новости/АТА имагес

 

 

Када су, како истрага сумња, осумњичени од Радуловића извукли све информације и податке који их занимају, лажно су му обећали да ће га пустити да живи у Шпанији.

Радоњић и Ђуровић су 21. децембра 2020. године у кући коју је обезбедио Рогановић убили Радуловића тако што су му ,,везали руке, а потом му на главу ставили најлонску кесу везали је електричним продужним каблом око врата.

Тело  Радуловића је превезено до напуштеног војног објекта - укопа на врху Бабина глава – на Цетињу где је запаљен на ломачи направљеној од 23 старе аутомобилске гуме и 50 килограма роштиљског ћумура", детаљи су из истраге, преноси Дан.

СДТ наводи да су четри и по месеца раније, по налогу Кашћелана, припадници његове групе отели и Николу Станишић надомак Котора И после неколико дана мучења убили га. 

Фото: ТВ Пинк принтскрин

 

 

Поред Кашћелана, СДТ за убиство Станишића оптужује и високопозиционираног припадника кавачког клана, Которанин Радоја Звицер, Драгана Кнежевића,  Милоша Радоњића, Срђана Јуришевића, Радоја Живковића (35), Владимира Вучковића (45) и Здравка Перуновића, Милана Вујотића, Александра Драгићевић, Зорана Кажића и Милана Кнежевића, Дарка Прелевића и Крста Мароша.

Станишић је, додаје се, био близак шкаљарском клану и, како се сумња, ликвидиран је јер је учествовао у убиству члана супротстављеног кавачког криминалног клана.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".