Данас је проглашен и национални празник у Аргентини, нерадан је дан, тако да се процењује да је на улице изашло чак око пет милиона људи!

Маса раздраганих Аргентинаца је непрегледна, сви желе да прославе титулу светског шампиона и поклоне се најбољем играчу у историји Лионелу Месију и осталим фудбалерима Аргентине који су се тријумфално вратили у домовину из Катара.

Невероватан дочек, тешко да било која земља може овако нешто приреди својим миљеницима. Планирано је да парада потраје око осам сати, али се већ при крају програма није имало где више. Репрезентација, то јест аутобус више није имао где да мрдне, па су у "помоћ" позвани и хеликоптери.

 

 

Председништво Аргентине је објавило како је победнички тим био присиљен да напусти свој аутобус због масовних гужви и да су се одлучили за хеликоптерску туру око Буенос Ајреса. Невероватне слике из Буенос Ајреса су обишле свет!

Наиме, како преносе медији у Аргентини, Лионел Меси и саиграчи су морали да буду малтене евакуисани, а „победнички круг“ су „оптрчали“ по небу, што је потврдио и Енцо Фернандез објавивши снимак из ваздуха.

"Светски шампиони су прелетели целу планирану руту у хеликоптером, јер је постало немогуц́е да се настави пут", написала је на Твитеру портпаролка председништва Габријела Серути и позвала на наставак славља у миру.

 

 

Према подацима градских власти Буенос Ајреса, више од четири милиона људи окупило се дуж пута којим је требало да прође репрезентација, од комплекса зграде Фудбалске федерације Аргентине и центра града. Тај пут је дуг 32 километра.

Председник федерације Чикви Тапиа изјавио је пре одлуке о прелетању хеликоптером да органи безбедности не дозвољавају наставак пута.

"Хиљаду извињења у име свих играча, шампиона", написао је Тапиа на Твитеру.

 

 

Фудбалери који су у 11.45 по локалном времену кренули аутобусом, успели су да пређу десетак километара за три сата. Окупљени навијачи су успоравали вожњу аутобуса.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".