- Прва ствар коју ћемо следеће године покушати да реализујемо је постављање 101 објекта службе јавног реда - рекао је Шапић на редовној конференцији за новинаре у Старом двору и додао да је сигуран да ће то бити започето, а верује и завршено до краја 2023. године.

Сваки део града имаће свог Белог

На тај начин ће, како је истакао, сваки део града имати своју станицу службе јавног реда где ће боравити комунални милицајци или београдски лични - БЕЛИ који ће, додао је, водити рачуна о свим стварима о којима је у претходном периоду говорио, а пре свега увести додатан јавни ред и безбедност и сигурност на београдске улице.

Бесплатни вртићи и уџбеници за сву децу

Шапић је рекао да је буџетом обезбеђен новац да од следеће школске године сви београдски основци и средњошколци добију бесплатне уџбенике.

Такође, додао је да су обезбеђена средства да од следеће школске године сва београдска деца бесплатно иду у вртиће.

Попусти уз београдску картицу

Градоначелник је рекао и да је план да следеће године буде имплементирана београдска картица уз помоћ које ће, додао је, грађани моћи да остваре бројне бенефите.

Навео је да ће свака београдска картица бити персонализована и да ће постојати за три категорије грађана - малолетна лица, одрасле и пензионере, то јест особе старије од 65 година.

Једна од првих великих ствари које ће грађани моћи да остваре уз помоћ ове картице су, рекао је Шапић, бесплатни базени током читавог лета.

Шапић је рекао да ће општински буџети бити већи него икада чиме ће, додао је, општинским управама бити дата могућост да "више дођу до грађана и буду оперативније".

Обнова више од 100 улица

Буџетом за наредну годину опредељена су и средства за путну инфраструктуру, а Шапић је најавио да ће следеће године бити обновљено или реконструисано више од 100 улица у Београду.

- Неке ће бити пресвучене, неке озбиљно реконструисане, неки булевари ће бити проширени - рекао је Шапић и додао да ће о томе више говорити на предстојећој седници градског парламента.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".