По мишљењу већине фудбалске јавности Меси је сада потврдио статус најбољег фудбалера свих времена, а тридесетпетогодишњи капитен Аргентине након утакмице је рекао како се неће опростити од репрезентације. 

- Не, ово није мој крај у репрезентацији. Желим наставити играти као актуални првак света у аргентинском дресу. О овом трофеју сам сањао цео живот. Ово што смо направили желео сам од детињства - рекао је Меси новинарима након утакмице.

Меси је освојио 36 трофеја у клупском фудбалу, а с репрезентацијом је до Катара имао олимпијско злато из 2008. и прошлогодишњу Копа Америку. Постигао је 791 гол и додао 350 асистенција у 1002 утакмице, док је у националном дресу уписао 172 наступа уз 98 голова.

У финалу је одиграо своју 26. утакмицу на Светским првенствима и тако постао рекордер по броју наступа испред Немца Лотара Матеуса, а са 13 голова најбољи је аргентински стрелац на Мундијалима. Постао је и први играч који је дао голове у групној фази, осмини финала, четвртфиналу, полуфиналу и финалу Светског првенства.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".