Аргентина је у првом полувремену била бољи противник, а њихову доминацију на терену крунисао је Лионел Меси у 23. минуту поготком са беле тачке. 

Пенал је скривио Осман Дембеле два минута раније, када је у свом шеснаестерцу срушио Анхела ди Марију. Погледајте како је то изгледало:

Предност "гаучоса" удвостручио је Анхел ди Марија у 36. минуту, на асистенцију Мекалистера, након фантастичног контранапада. 

Тада је реаговао селектор француске репрезентације Дидије Дешан и у 41. минуту извршио је чак две измене. Терен су напустили Жиру и Дембеле, а у игру су ушли Тирам и Муани. 

У наставку игре темпо је испрва опао, али је онда Француска направила прави мали "блицкриг". Два гола за Килијана Мбапеа - минут за минут.

Мбапе је прво био сигуран са беле тачке у 80. минуту. Погледајте како је направљен пенал и како је нападач погодио са "креча":

Недуго потом, у 81. минуту, Мбапе је изједначио маестралним волеј ударцем, а овим резултатом је окончан и регуларни део утакмице. Погледајте и тај моменат:

У продужетку видели смо праву драму. У 109. минуту видели смо и пети гол на овој утакмици, а стрелац је, ко други, до Лионел Меси.

Ново изједначење "галским петловима" донео је Килијан Мбапе у 118. минуту са пенала. Ово је био трећи погодак младог фудбалера на овом мечу. 

Први извођач једанаестерца за Француску био је Килијан Мбапе који је и овог пута био сигуран. За Аргентину први је пуцао Лионел Меси, који је такође погодио. 

Другу серију промашајем је отворио Кингсли Коман, а после њега прецизан је био Пауло Дибала. 

Трећи пенал за Француску промашио је Чуамени, који је промашио цео гол. Са друге стране, Паредес је био прецизан и повисио је резултат на 3:1.

Четврти пенал за Французе погодио је Коло Муани, а пенал одлуке погодио је Монтијел. 

Овом победом, Аргентина је постала првак света по трећи пут у својој историји. Прву титулу "гаучоси" су освојили 1978. године, а потом су успех поновили на Мундијалу у Мексику 1986. године предвођени легендарним Дијегом Армандом Марадоном. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".