Месијева прва учитељица из Росарија му је пожелела срећу у најважнијој утакмици у каријери.

- Истина је да сам то стварно желела видети. Рекла сам: "Написаћу му писмо и надам се да ће стићи до њега". Желим га видети, јер ми није баш најбоље, у питању је срце и пре него што умрем желим га загрлити - поручила је учитељица.

Школа Генерал Лас Херас била је место где је Меси најпре почео да "гања лопту", а Моника Домина му је била учитељица у раним годинама, али од Леове девете године нису у контакту.

- Поздрав Меси. Хвала Богу што сам твоја учитељица. И хвала ти што си мој ученик. Хвала ти што си такав какав јеси. Никад се не мењај. Ти си диван, осећајан, једноставан. Хвала ти што си ми омогућио да осетим овај понос што сам део твог живота. Опрости на мојим захтевима. Хвала ти што си нам пружио велику срећу у овим временима толиких трзавица, јер си знао своју групу одвести тамо где је. Видети те срећног моја је срећа - поручила је учитељица у писму, па је на крају јасно нагласила:

- Желим да те загрлим пре него што умрем. Надам се да ће ми се та жеља испунити.

Меси какав јесте, сигурно ће пронаћи начин да дође до особе која га је пре свих учила животу, иако га је живот одвео на другу страну и одавно није чуо за њу.