Отприлике су на истој висини, и управо је та висина, по тврдњи аутора једног виралног видеа, битна. Комбинација висине врата и положаја у ретровизору омогућиће вам лакше паркирање, али и неке друге радње. 

Од наводно шест "скривених" улога ручицe, сa прве две ће се већина сложити. Доведете ли положај огледала тако да вам је у доњем ближем углу ручица предњих врата, то ће начелно бити идеална позиција којом покривате пут, али и део задњег дела возила, што је битно за паркирање. 

Све после тога ваља узети с резервом. Бројни су фактори који утичу на приказ слике и дефинитивно је тешко ослонити се на дане савјете. Први у низу је да при бочном паркирању у вожњи уназад возите све док се руб ручице врата не поклапа са ивичњаком тротоара.

 

 

При вожњи напред или уназад возите све док видите руб ручице врата аутомобила према којем се приближавате. Према напред ће вам остати 10 цм, а у вожњи уназад наводно 30 цм. Савет који можете пуно лакше да проверите јесете да станете паралелно са другим аутомобилом на таквом размаку да се доња линија прозора поклапа с ручицом врата суседног возила. При том размаку сигурно ћете моћи да отворите врата. Овде је само питање ко гледа и откуда, зар не?

Пети по реду савет објашњава како ћете отворити врата са механичким кључем, док шести савет каже да при паркирању уназад возите све док линија ивичњака не дотакне руб задње бочне ручке врата. У том тренутку сте наводно 30 цм од ивичњака.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".