У централним и јужним крајевима током дана суво са сунчаним интервалима, а на северу и истоку повремено киша, а касније после подне и увече и локални пљускови уз могућност грмљавине.

Увече и током ноћи киша и пљускови ће се проширити и на остале крајеве. Дуваће умерен и јак, на југу Баната и олујни јужни и југоисточни ветар, који ће током ноћи бити у слабљењу, а на северу и западу Србије у скретању на северозападни.

Јутарња температура од 3 до 8, највиша дневна од 14 до 20 степени, у Тимочкој Крајини хладније, од -1 до 5 степени.

Време у Београду

После облачног јутра са краткотрајном кишом, током дана у главном граду умерено облачно, суво, ветровито и осетно топлије.

Краткотрајна киша могућа је у вечерњим сатима, а током ноћи падавине ће бити израженије. Дуваће умерен и јак југоисточни ветар, који ће током ноћи бити у скретању на северозападни.

Јутарња температура око 6, највиша дневна око 17 степени.

Прогноза за наредних седам дана

У петак увече на северу и североистоку Србије, а током ноћи ка суботи и у суботу ујутру у централним и западним крајевима, укључујући и шире подручје Београда очекују се локални пљускови уз количину падавина и преко 20 милиметара за три часа, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У суботу облачно и ветровито с кишом и локалним пљусковима уз захлађење, које ће се са севера и запада до краја дана проширити и на остале крајеве. Дуваће умерен и јак северозападни ветар, а киша ће после подне и увече на северу и западу, као и понегде у централним крајевима, краткотрајно прећи у суснежицу и снег.

Затим суво и хладно са слабим, а у недељу и почетком следеће седмице понегде и умереним јутарњим мразем. У недељу делимично разведравање и слабљење ветра, а почетком наредне седмице мало топлије уз појачање југоисточног ветра у кошавском подручју.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".