Олгица Лончар, против које је у јуну ове године поднета кривична пријава, наставила је да извршава естетске захвате за које није квалификована и да тиме доводи у опасност здравље клијената, те је због тога приведена прошле недеље у Хрватској, а након тога и на граници са нашом земљом у коју је покушала да уђе са великом количином новца у торби и са медицинском робом сумњивог порекла.

Олгица Лончар, у јавности позната и као "Богиња лажних усана", осумњичена је да је извршила кривично дело Надрилекарство и надриапотекарство, као и Неовлашћено бављење одређеном делатношћу и због тога јој потенцијално прети казна затвора. Наиме, за прво наведено дело запрећена је казна од новчане до три године затвора, а за друго се такође може добити новчана казна или до две године робије.

Фото: Профимедиа

 

 

У јуну ове године клијенти су поднели кривичну пријаву против Олгице Лончар и њено двоје сарадника из салона због нестручног извођења захвата за које, како се сумња, нису имали квалификације. Као резултат њиховог рада људима су остајале ужасне последице, док је појединима и нарушено здравље.

Она је, како се сумња, без икакве дипломе медицинског или стоматолошког факултета обављала медицинске захвате над женама које су се долазиле на третмане хујалурном у њен салон на Новом Београду. Наводно, иако није уписана у регистар лекарске коморе, Лончарева је путем инстаграма нудила услуге избељивања зуба, руских усана, третмана хујалуроном.

У кривичној пријави против ње се наводи да је мењала адресу салона како би избегла контролу инспекција, а упитно је и на који начин је набављала ботокс, хујалурон јер "овлашћени диструбутери врше испоруку ових препарата само након дозволе инспекције Министарства здравља".

Једна од оштећених жена је испричала да јој је у Олгичином салону у усне уместо хијалурона убризган ботокс, чиме су јој уста унакажена, а који се не разграђује већ се може само уклонити хируршким путем. Да у уснама нема хијалурон него силикон сазнала је када је након годину дана отишла код докторка како би урадила хијалуронидазу, за све то време усне су јој биле натечене, а створиле су се и грудвице у њима.

Осим што је радила, она је држала обуке за медицинске захвате и другим клијенткињама.

Међутим, све ово је није спречило да настави да се бави надрилекарством шта више, делатност је проширила и на земље региона. Тако је Хрватска полиција привела прошле недеље у Славонском Борду након што су је ухватили на делу како једној клијенткињи убризгава ботокс. Након саслушања је пуштена, али јој је забрањен улазак у суседну земљу у трајању од два месеца, а она је поступила према налогу и одмах напустила Хрватску, саопштила је тамошњим медијима Ката Нујић из Полицијске управе бродско-посавске.

Из исте полицијске управе је саопштено да је тада започета истрага против Лончарове која је још увек у току.

Фото: Инстаграм, Профимедиа

 

 

- Инспекција рада Државног инспектората обавила је инспекцијски надзор код послодавца у Славонском Броду на околност законитости рада држављанке треће земље, за коју је утврђено да је у току надзора обављала послове козметичарке код послодавца противно одредбама Закона о странцима којима је утврђена обвеза поседовања дозволе за боравак и рад или потврде о пријави рада - рекли су о овом случају у Државном инспекторату Хрватске, преноси РТЛ.

Ни привођење у другој земљи није утицало на Олгицу, она је са собом из Хрватске понела бочице хијалурона и ботокса у вредности од око 6.000 евра, које су јој на улазу у Србију одузете, као и већа количина новца коју је имала у торбу, а која према неким сазнањима износи близу 48.000 евра. Након тога је спроведена у притвор, а Треће основно тужилаштво у Београду јој је одредило задржавање до 48 часова.

Барби докторка у кућном притвору чека суђење

Власница једног "медицинско-естетског центра" у Београду Олгица Маркановић, која је ухапшена у јуну ове године сумње да је у својим салонима нестручним радом за који није имала потребне квалификације унаказила 11 особа и починила кривична дела тешко дело против здравља људи, надрилекарство, надриапотекарство и неовлашћено бављење одређеном делатношћу, тренутно се налази у кућном притвору. Поред ње, у истом поступку се суди и саизвржиоцу Јасмини Т..

Маркановићева је поред захвата које је вршила, такође држала и обуке клијенткињама које је убеђивала да могу бити естетски хирурзи и ако немају медицинско образовање.

И масер из Батајнице на оптуженичкој клупи

Пред Првим основним судом у Београду 26. новембра почиње још једном лекару Сави Кнежевић и његовој мајци Данијели Кнежевић, који су у нерегистрованој ординацији "Др Сауваге" на Теразијама, од 2. јануара прошле до 8. априла ове године, пружали медицинске услуге без одговарајуће стручне спреме и лиценце за рад.

Кнежевић је, према наводина, изводио липосукције, трансфере масти, корекције усана, лажно се представљаући као лекар. Пацијентима је издавао медицинске извештаје са прописаном терапијом - лековима без печата и са лажним бројем лиценце, за договорену накнаду. Тужилаштво наводи да је тиме угрозио седморо људи, који су га за дело пријавили.

У свему томе саучесник му је била мајка, која је "ординацији" радила као медицинска сестра, такође без квалификација, она је у ординацију примала пацијенте и од њих узимала новчану накнаду, а све то је радила иако је знала да њен син нема лиценцу за рад.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".