Он се сумњичио као један у групи за дигиталну превару у вредности од чак 70 милиона долара. Његов адвокат Милан Петровић из Ниша објашњава да се против Крстића воде два поступка.

- Од та два поступка, један се води само против Кристијана у држави Њујок, а имамо други поступак, покренут од стране Сједињених Америчких Држава, по коме се сумњиче њих једанаесторо особа од којих су неки из Ниша, а неки из иностранства. Сада је Апелациони суд у Београду усвојио наше дописе тако да је одбио да се Крстић изручи САД-у. Овај други поступак је тренутно у застоју због препоруке суда у Стразбуру који имасју препоруку да се застане са изручењима. Видећемо какав ће бити епилог, рекао је за Курир Милан Петровић, Крстићев бранилац.

Кристијан Крстић и његова супруга која је имала наногицу због истог кривичног дела, нису доступни правним субјектима у Србији јер су пре неколико месеци само "испарили" из Ниша.

Фото: Профимедиа

 

- Преиначава се решење Вишег суда у Београду, пшосебно одељење за организовани криминал па се одбија изручење Сједињеним Америчким Државама за Кристијана Крстића. Сви они се терете за извршење кривичног дела завера у извршењу преваре са хартијама од вредности што представља прекршај главе XВИИИ кривичног закона САД - наводи се између осталог у решењу у који смо имали увид.

Овај случај узбуркао је јавност у Нишу, али и читавој Србији јер Америка тражи изручење грађана који су између осталог и наши држављани. Кристијан Крстић је рођен у Нинбергу, а има српско и аустралијско држављанство.

Свих једанаесторо лица се терете да су отворили 16 платформи за инвестирање биткоинима где су луди из целога света улагали, а онда су схватали да су преварени јер су се платформе гасиле једна по једна тако да су остајали без свог новца. Највише има преварених становника државе Тексас у САД, а њихова кривица би требала да се докаже на суду.

(Курир)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".