Лионел Меси је донео победу Аргентини са једним голом и асистенцијом али је након утакмице рекао да му је финале последњи меч на Светским првенствима и тако сломио срце многим заљубљеницима у фудбал.

- Поносан сам што ћу завршити каријеру на светским првенствима наступом у финалу. Невероватно је шта се дешава. У недељу играм последњи меч на светском првенству, следеће такмичење је далеко. Надам се да ћу га завршити на најбољи могући начин - рекао је Меси.

Меси се осврнуо и на меч са Хрватском.

- Уживам и осећам се добро, спреман за сваку утакмицу. Жртвујемо се. Морали смо да играмо продужетке против Холандије и није било лако. Стигли смо уморни, али смо смогли снаге и одиграли озбиљну утакмицу.

Онда је открио и кључ победе.

- Добро смо се припремили. Знали смо да ће Хрватска имати лопту у свом поседу јер има добре играче на средини терена, али смо знали и да ћемо имати своје шансе. Поред тога што је ова репрезентација јака, такође је веома интелигентна и зна да чита ситуације током меча. Добро смо се припремили и срећан сам.

Аргентина ће у недељу играти финале Мундијала против победника дуела Француска - Мароко, а то ће уједно бити и последњи меч Лионела Месија у националном дресу.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".