Џон Херберт Боус-Лајон је брат Елизабете, мајке недавно преминуле краљице Елизабете Друге.

Године 1987. је објављено да је Нериса преминула 1940. године, док је Кетрин преминула 1961. године. Њих две нису биле у очима јавности због менталне заосталости, а по терминологији тог времена су их класификовали као "имбециле". Нису научиле да причају.

Њих две нису заправо преминуле ових година, већ су много година касније напустиле овај свет. Нериса је у 66. години преминула 1986. године, док је Кетрин преминула у 87. години 2014. године.

 

 

Умрле су изопштене од остатка породице и света, а дуго су сматрали да су мртве. Нису добиле никакав новац нити привилегије од породице, осим 125 фунти годишње које је породица уплаћивала на рачун институције у којој су хоспитализовани. Краљица је, наводно, тек 1996. године сазнала за постојање Нерисе и Кетрин, па је сваког Божића слала поклоне.

Нериса је преминула 1986. године, а на сахрани није био нико из породице. Присутно је било само особље болнице, а гроб је био означен пластичном плочицом на којој је писао само серијски број. Тек после откривања њиховог постојања, породица је поставила надгробни споменик.

Кетрин је сахрањена уз породицу, али је сахрана била приватна.

Фото: Википедија

 

Осим њих две, постојало је још ментално заосталих девојчица које су повезане са овом породицом. Сестра њихове мајке се удала за Хенрија Фејна и са њим је имала седморо деце. Ајдонеа, Роузмери и Етелдреда су такође примљене у установу за ментално заостале. Ајдонеа, иако најстарија, преминула је 2002. године, Роузмери 1972. године, а Етелдреда 1996.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".