Како пишу британски медији, идентификован је дечак који је покушао да спаси остале дечаке које чак није ни познавао. Десетогодишњи Џек Џонсон је без размишљања о томе да ли ће угрозити свој животу, ускочио у хладно језеро Солихал након што је чуо запомагање тројице дечака који су претходно упали у воду. 

Нажалост, дечак је преминуо због своје храброст. Поред њега, преминула су још два малишана чије је животе покушао да спаси, док се трећи дечак (6) у болници бори за живот, пише Мирор.

Џека су хитне службе извукле из воде, заједно са полицајцем који је покушао да пробије лед током спасавања.

Фото: Танјуг/АП

 

Како пишу медији, посебно је потресна чињеница да су родитељи дечака све време били на обали језера током акције спасавања и посматрали немилу сцену.

 

 

- Наше молитве су уз родитеље дечака. Сви смо сломљени. Сазнали смо да је Џек покушао да спасе дечаке које чак није ни познавао. Он је био невероватан - написала је његова тетка у објави на Фејсбуку.

Други дечака који се налазио на месту трагедије описао је како је дошло до тога да дечаци упаду у ледену воду. Он је испричао да је једном дечаку првобитно нога упала у лед, те да су други појурили да му помогну, али да су тада сви пропали кроз залеђено језеро.

Породице преминулих дечака су разорене и скрхане болом, пишу медији.

У време инцидента температура је пала на +1 степен, док је током ноћи било и до -3 степена.

Синоћ је у родном граду одржана комеморација преминулим малишанима, а на стотине окупљених људи је аплаудирало Џеку због његове невероватне храбрости. Међу окупљенима били су и ватрогасци који су први дошли на лице места и учествовали у извлачењу дечака из језера.

 

 

- Почивајте у миру момци - само је једна од транспарената који су носили окупљени на комеморацији.

Фото: Танјуг/АП

 

Подсетимо, трагедија се догодила у недељу поподне када су тројица дечака упала у залеђено језеро док су се играли.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".