Вечерас је на програму прво полуфинале између Хрватске и Аргентине. Хоће ли Хрвати други пут узастопно у велико финале или ће Аргентинци највећу утакмицу играти по четврти пут у историји, сазнаћемо вечерас у 20 часова на највећем катарском стадиону „Лусаил“.

Пре четири године на Мундијалу у Русији, Хрватска је победила Аргентину са 3:0 и управо се овај меч окарактерисао као прекретница за Златка Далића, који је касније са својим пуленима стигао до великог финала. Истина овај меч ће имати много већу тежину него у Русији који је био одигран у групној фази, јер победник долази на корак до сна.

Тај сан сањају сви, а чини се највише капитени ове две селекције. Велики играчи са истим инцијалима и са истим бројем на дресу (10). Вечерас ћемо вероватно видети последњи обрачун Луке Модрића и Лионела Месија на Светским првенствима.

Хрвати Играју против још једне велике селекције, која је вероватно слабија од Бразила којег су већ послали кући, али која има Лионела Месија. Јасно је да ово последња прилика за Месија да изађе из сенке Дијега Марадоне и заслужи статус божанства, а то ће бар када је у питању репрезентативни фудбал бити могуће само ако оде до краја, иако ће неки рећи да је Меси већ највећи свих времена. Ако оде до краја биће јасно ко је ГОАТ. Предност јужноамеричке селекције та што никада није изгубила полуфинални меч, на четири меча су остварили све четири победе. 

Очекује се да ће Месија и друштво бодрити преко 50.000 Аргентинаца.

Нема сумње да нас вечерас чека спектакл.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".