"Ватрени" се надају понављању успеха са прошлог Мундијала у Русији када су у групној фази убедљиво славили против "гаучоса" резултатом 3:0. Стрелац на том мечу био је и капитен и најбољи играч Хрватске, Лука Модрић. Након првог места у групи, Хрвати су далеко догурали на том турниру, а поражени су у самој завршници. Подсетимо, они су тада финале изгубили од селекције Француске, актуелног светског првенства у фудбалу. 

Са друге стране, Аргентинци верују да ће поновити успех са првенства света одржаног у Бразилу 2014. године када су, на њихову жалост, у финалној утакмици поражени минималним резултатом од репрезентације Немачке након продужетака. 

Поред жеље за осветом "гаучоса", овај меч ће бити занимљив и због сусрета некадашњих саиграча. Наиме, мало је познато да су селектор Аргентине Лионел Скалони и нападач Хрватске Марко Ливаја били саиграчи у Аталанти 2013. године. Њих двојица су у тиму из Бергама провели заједно Скалонијеву последњу играчку сезону.

Након што је окачио копачке о клин, Скалони је упловио у тренерске воде, а први тренерски аганжман му је био на клупи Севиље, где је радио као помоћник Хорхеу Сампаолију. После епизоде у Шпанији, Скалони је био помоћни тренер Аргентине, а 2018. године је преузео младу репрезентацију своје земље до 20 година. 

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Танјуг/АП

 

На том месту провео је пар месеци, а већ крајем исте године преузео је А селекцију Аргентине. У свом мандату освојио је Копа Америку, а трофеј на Мундијалу би свакако био круна његове тренерске каријере. 

Фото: Јутјуб принтскрин/цлсман

 

Са друге стране, Марко Ливаја је након Аталанте променио неколико европских тимова, пре него што се 2021. године вратио у сплитски Хајдук. Хрватски нападач је постигао један погодак на овом првенству света, а прецизан је био на утакмици против Канаде коју су "ватрену" добили резултатом 4:1.

Фото: Профимедиа

 

Овај полуфинални меч на програму је вечерас од 20.00 часова.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".