НАЈНОВИЈЕ спортске вести које стижу из "краљице спортова" прилично су запањујуће.

Наиме, кенијски тркач Давид Рудиша, двоструки олимпијски шампион, преживео је пад авиона.

Летелица у којој су били Рудиша и још пет особа пала је у суботу у округу Кађиадо, у југоисточној Кенији. Путници су се враћали са "Олимпијског надметања Масаи ратника", који се одржавао у поменутом округу.

Услед последица пада, Стефен Оле Мараи, један од челника кенијске атлетике, задужен за рад са ветеранима, доживео је повреде ребара и налази се у болници, док су остали прошли са лакшим повредама.

- Све се десило седам или осам минута од полетања, када се мотор просто угасио. Пилот је угледао место на коме би могло да се изведе слетање, али је једно крило закачило грану дрвета. Авион је одмах почео да се окреће и онда пао на тло на коме је било и камења - рекао је Рудиша.

Славни атлетичар је томе додао:

- Хвала Богу да су сви преживели и то са лакшим повредама. Страшно је кад вам се срце стегне (од стрепње), а молите се Богу. Пилот је урадио нестваран посао у одржавању авиона стабилним (пред приземљење), колико је то било могуће.

Рудиша је тако и други пут преживео страшан удес, јер је 2019. био у колима којима је при пуној брзини пукла гума па је дошло до судара са аутобусом који је ишао у супротном правцу. И тада је Кенијац прошао без тежих последица.

Овај 33-годишњак је двапут освајао олимпијско злато у тркама на 800 метара (2012. и 2016.), а светски првак у поменутој дисципини је био 2011. и 2015. године.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".