Извор који је упознат са случајем, описује како је функционисала њихова шема кријумчарења људи, и додаје да су шверцери добијали између 1.500 и 2.000 евра по превезеном мигранту.

Главни у послу

Злочин се, подсетимо, догодило у среду око 15.30 у Улици Владе Обрадовића Каменог у Угриновцима код Београда, испред куће у којој је осумњичени живео као подстанар. Тело убијеног Делевића пронађено је на задњем седишту џипа БМW X6, а убиству је наводно претходила свађа око новца који убијени није исплатио Б. Т. за превезене туре миграната.

- Сумња се да су убијени Делевић, као један од главних у послу, и осумњичени Кикинда заправо били део једне веома озбиљне криминалне организације која је превозила мигранте у Европску унију. Шема је функционисала тако што би мигранти долазили до бугарске границе, прелазили би у Србију пешака, а затим би их Б. Т. претежно својим "пасатом" возио до границе са Мађарском - објашњава саговорник.

- Мигранти би након што их Кикинда остави у близини Хоргоша, пешке прелазили у Мађарску, где би их чекали други кријумчари, њихови сарадници, који би их превозили даље, углавном до Аустрије.

Саговорник објашњава да је зарада возача била поприлично велика. - Кикинда је у почетку лепо зарађивао, и цела та прича му се допала, јер је видео да је све професионално организовано и да не постоји бојазан да буде ухапшен за кривично дело. Међутим, убрзо су почели проблеми, јер га Делевић није редовно исплаћивао - каже извор:

- Мигранти би ову туру плаћали од 1.500 до 2.000 евра, а Б. Т. би од тога добијао 200 евра по мигранту. Кикинда је знао да у "пасат" нагура по 12, 13 миграната.

Признао на саслушању

Како даље објашњава извор, убијени Црногорац, наводно, је био главни за шверц људи на тлу Србије.

- Направио је екипу која је неуморно радила за њега, док је он пак, наводно, радио за једног свог рођака из Црне Горе који је, како се прича, близак шкаљарском клану. Сумња се да је тај човек Делевићу дао паре да врати дуг Б. Т., али да га он није исплатио јер је новац задржао за себе - каже извор.

Подсетимо, осумњиченом Б. Т. је после саслушања у београдском Вишем јавном тужилаштву одређен притвор до 30 дана, а он је на саслушању признао злочин и детаљно изнео своју одбрану.

Иначе, убијени Дражен Делевић има дебео досије. Њему се у Бијелом Пољу судило због шверца 215 килограма марихуане, а у Србији је био осуђен због пљачке мењачнице и требало је да иде на издржавање казне.

Двапут се једва извукао

Осумњичени за тешко убиство, Б. Т., наводно је у неколико месеци, колико је и радио за убијеног, два пута једва извукао живу главу.

- Када се бавите таквим послом ризик је велики, а паре су примамљиве, па је тако и Б. Т. два пута некако успео да измакне полицији. Бежао је од полциије преко неких њива како би се спасао хапшења, док су тада у обе туре похапшени мигранти који су покушали нелегално да пређу границу - каже извор упознат са случајем и додаје да је након тога Б. Т. "полудео" и још више почео да притиска Делевића за дуг.

"Коме ти претиш?"

Саговорник за медије наводи и да су ухапшени и жртва три дана пре злочина по цео дан били заједно, да су боравили у кући Б. Т., као и да су их комшије виђале у продавници како купују намирнице и алкохол.

- Сумња се да је трећег дана све пукло и да је Б .Т. почео да зове Делевића телефоном након што су се растали и да му тражи да му исплати дуговање. Делевић је сутрадан дошао пред кућу у којој Б. Т. живи као подстанар, изашао из кола и почео да виче: "Коме ти претиш?", а осумњичени му је добацио из дворишта, док је у руци држао пиштољ: "Где си кренуо?" и тада га је изрешетао са пет хитаца.

Сео је потом у "шкоду" и побегао у Добановце одакле је касније позвао полицију и рекао "да је убио Црногорца који се зове Дражен и да му је дужан паре".

(Курир)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".