Капитен фудбалске репрезентације Португалије Кристијано Роналдо објавио је данас да није успео да освоји Светско првенство са националним тимом своје земље, што му је био највећи сан у професионалној каријери.

Португалија није успела да се пласира у полуфинале СП, пошто је синоћ у четвртфиналу Мундијала поражена од Марока (0:1). Роналдо се дан после меча са Мароком огласио на друштвеним мрежама.

- Освајање СП с Португалијом био је највећи и најамбициознији сан моје каријере. Срећом, освојио сам пуно међународних титула, укључујући и са репрезентацијом, али мој највећи сан је био да подигнем име наше земље на врх света. Борио сам се за то. Много сам се борио за овај сан - написао је Роналдо на Инстаграму.

Фото: Танјуг/АП

 

Роналду (37) је Мундијал у Катару било пето првенство света у каријери.

- Дао сам све од себе на пет СП за ових 16 година. Играо сам уз сјајне саиграче и подршку милиона Португалаца. Оставио сам све на терену. Никада нисам побегао од борбе и никада нисам одустајао од тог сна. Нажалост, тај сан је јуче завршен - додао је португалски фудбалер.

Роналдо је за репрезентацију Португалије одиграо 196 утакмица.

- Не исплати се реаговати вруће главе. Само желим да сви знају да је пуно тога речено, много тога написано, пуно се нагађало, али моја посвећеност Португалији није се променила ниједног тренутка. Увек сам се борио за свачији циљ и никада не бих окренуо леђа својим саиграчима и својој земљи. За сада немам више шта да кажем. Хвала ти, Португалијо, хвала ти, Катаре. Сан је био леп док је трајао... Сада је време да допустим свакоме да сам донесе закључке - закључио је Роналдо.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".