Можда никада нисте обратили пажњу на један веома ситан детаљ на инструмент табли вашег аутомобила, али показивач количине горива има и једну додатну функцију осим да вам покаже колико још имате бензина у резервоару. Чак ни искусни и веома добри возачи немају представу чему служи стрелица која стој лево или десно од ознаке за гориво.

Фокус возача махом иде на количину горива и не обраћају пажњу на друге детаље, али у овом случају реч је о врло корисној информацији. 

 

 

А колико је стрелица корисна, биће вам јасно када погледате овај видео у којем возач очито нема појма где му је резервоар:

Фамозна стрелица има функцију, када дођете на бензинску пумпу, она показује с које стране вашег аутомобила се налази резервоар за гориво. Ову стрелицу најпре су почели да користе јапански и корејски произвођачи, потом и британски, будући да се код њих вози левом страном коловоза и њихови аутомобили углавном имају резервоар с леве стране.

Ако се први пут нађете у аутомобилу с празним резервоаром, баците поглед на показивач горива и стрелица ће вас упутити са које стране се у ваш ауто сипа гориво и самим тим са које стране треба да вам се нађе точилица.

(Мондо)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".