Фудбалери Француске савладали су екипу Енглеске резултатом 2:1 у правом европском дербију виђеном у последњој четвртфиналној утакмици на Светском првенству у Катару. 

Француска је дошла у вођство већ у 17. минуту фантастичним поготком младог фудбалера Реал Мадрида Аурелијена Тчоуаменија. Ипак, након што су "триколори" постигли погодак, све се окренуло. 

Фото: Танјуг/АП

 

Енглеска је већим делом утамице била бољи противник и своју бољу игру крунисали су са беле тачке у 54. минуту утакмице. Стрелац је био Хари Кејн. Након поравнања резултата, Енглези су и даље била боља екипа на терену, али су ипак Французи први дошли до другог поготка. 

Играо се 78. минут када је рекордер француске репрезентације Оливије Жиру сјајно погодио главом поред Харија Мегвајера. 

Фото: Танјуг/АП

 

Прилику за ново изједначење пропустио је Хари Кејн који је промашио пенал досуђен након фаула Теа Ернандеза.

Фото: Танјуг/АП

 

Овом утакмицом формиран је и последњи полуфинални пар на овогодишњем Мундијалу. 

Утакмице полуфинала на програму су у уторак, 13. децембра, односно у четвртак, 14. децембра. 

У првој полуфиналној утакмици састаће се репрезентације Хрватске и Аргентине од 20.00 часова. Дан касније, снаге ће одмерити Мароко и Француска.

Фудбалери Марока раније данас су направили нову сензацију на турниру савладавши екипу Португала резултатом 1:0.

Фото: Танјуг/АП

 

Жилава афричка екипа након избацивања Шпаније, светског првака из 2010. године, успела да  савлада и првака Европе из 2016. Стрелац јединог гола на мечу био је Јусуф Ен-Несири који је матирао португалског голмана Дијога Кошту у 42. минуту. 

Фото: Танјуг/АП

 

Мароко је још једном показао колико је добар тим и током меча био је квалитетнији противник од Португала, који је у другом полувремену опседао гол афричког тима. Стварали су шансе Португалци, али репрезентација Марока успела је да се одбрани и дође до највеће најбољег резултата у својој, али и историји афричког репрезентативног фудбала. Наиме, овом победом, Мароко је постао прва екипа са афричког континента која је успела да се пласира у полуфинале неког првенства света. 

Поред историјских успеха Марока, ову утакмицу обележиле су и сузе капитена Португала Кристијана Роналда коме је овај пораз нарочито тешко пао. 

Фото: Танјуг/АП

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".