У последњем четвртфиналном мечу Светског првенства у Катару од 20.00 часова састају се репрезентације Енглеске и Француске. 

Овај меч важи за прави европски дерби и означен је као најбољи четвртфинални сусрет. 

Чини се да је ова утакмица почела и пре поменутих 20.00 часова и то на друштвеним мрежама. Заправо, овај меч су започели државници две земље које се састају у четвртфиналу Мундијала, џентлменски пожелевши срећу једни другима.

Наиме, председник Француске Емануел Макрон обратио се премијеру Велике Британије Ришију Сунаку кога је "пецнуо".

Фото: Танјуг/АП

 

- Драги Риши Сунак, једва чекам овај меч вечерас. Ако Плави (Французи) победе (а победиће!), онда ћете нам пожелети срећу у полуфиналу... ок? - написао је француски председник на енглеском језику.

На одговор свог британског колеге није дуго чекао, те му је премијер те земље одговорио да се нада да то неће морати да ради.

Фото: Танјуг/АП

 

- Надам се да то нећу морати да радим. Али је договор постигнут. Једва чекам да подржите Енглезе у следећој утакмици - одговорио је Сунак који је поставио смајлија који намигује.

Након тога, Сунак је поделио слику са енглеским шалом. 

- Напред Енглеска! Учините нас поносним - написао је британски премијер.

Подсетимо, недавно је француски председник Емануел Макрон показао право фудбалско знање када је прогнозирао резултат меча његове репрезентације и селекције Пољске. Поред тачног крајњег исхода утакмице, Макрон је погодио чак и стрелце погодака. 

Мароко је данас победом против Португала обезбедио своје место у полуфиналу Светског првенства и чека бољег из сусрета Енглеска - Француска. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".