Фудбалери Марока победили су селекцију Португала у четвртфиналу Светског првенства у Катару резултатом 1:0.

Жилава афричка екипа након избацивања Шпаније, светског првака из 2010. године, успела да  савлада и првака Европе из 2016. минималним резултатом. Стрелац јединог гола на мечу био је Јусуф Ен-Несири који је матирао португалског голмана Дијога Кошту у 42. минуту. 

Мароко је још једном показао колико је добар тим и током меча био је квалитетнија противник од Португала, који је у другом полувремену опседао гол афричког тима. Стварали су шансе Португалци, али репрезентација Марока успела је да се одбрани и дође до највеће најбољег резултата у својој, али и историји афричког репрезентативног фудбала. Наиме, овом победом, Мароко је постао прва екипа са афричког континента која је успела да се пласира у полуфинале неког првенства света. 

Фото: Танјуг/АП

 

Прва звезда европске екипе, Кристијано Роналдо, поново је меч почео са клупе, а у игру је ушао већ у 51. минуту. Ипак, присуство једног од најбољих фудбалера свих времена није помогла његовој репрезентацији да стигне до позитивног резултата.

Оно што је интересантно јесте чињеница да ће Роналдо вероватно завршити каријеру без гола у нокаут фази светских првенстава. С обзиром на то да у фебруару месецу Португалац пуни 38 година, тешко је очекивати да ћемо га видети на првенству света 2026. у САД, Канади и Мексику.

Фото: Танјуг/АП

 

На укупно осам утакмица у елиминационој фази такмичења, укључујући и меч за треће место, Роналдо је провео 570 минута на терену, али није успео да затресе мрежу противника. За то време, славни Португалац је упутио чак 27 удараца ка голу, али није успео да постигне погодак. 

Подсетимо, након последњег звиждука, овај пораз је најтеже пао Кристијану Роналду који је био разочаран овим поразом и елиминацијом са Мундијала да није могао да суздржи сузе.

Фото: Танјуг/АП

 

Роналдо је након меча заплакао, што показује колико му је тешко пао пораз на вероватно његовом последњем Мундијалу. 

Фото: Танјуг/АП

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".