Фудбалери Марока победили су селекцију Португала у четвртфиналу Светског првенства у Катару резултатом 1:0.

Жилава афричка екипа након избацивања Шпаније, светског првака из 2010. године, успела да  савлада и првака Европе из 2016. године минималним резултатом. Стрелац јединог гола на мечу био је Јусуф Ен-Несири који је матирао португалског голмана Дијога Кошту у 42. минуту. 

Фото: Танјуг/АП

 

Мароко је још једном показао колико је квалитетна екипа и током меча био је квалитетнија екипа од Португала, који је у другом полувремену опседао гол афричког тима. Стварали су шансе Португалци, али репрезентација Марока успела је да се одбрани и дође до највеће најбољег резултата у својој, али и историји афричког репрезентативног фудбала. Наиме, овом победом, Мароко је постао прва екипа са афричког континента која је успела да се пласира у полуфинале неког првенства света. 

Фото: Танјуг/АП

 

Maroko je u nadoknadi meča ostao sa 10 igrača na terenu nakon dva neoprezna faula Valida Čedire u razmaku od minut, ali to nije uticalo na krajnji rezultat meča.

Фото: Танјуг/АП

 

Прва звезда европске екипе, Кристијано Роналдо, поново је меч почео са клупе, а у игру је ушао већ у 51. минуту. Ипак, присуство једног од најбољих фудбалера свих времена није помогла његовој репрезентацији да стигне до позитивног резултата.

Подсетимо, слична ситуација се догодила и на утакмици против селекције Швајцарске, када је Роналдо ушао у игру у 71. минуту. 

Фото: Танјуг/АП

 

Након последњег звиждука, чини се да је пораз најтеже пао Кристијану Роналду који је и капитен ове генерације Португалаца. Роналдо је толико био разочаран овим поразом и елиминацијом са Мундијала да није могао да суздржи сузе. 

 

 

Фото: Танјуг/АП

 

Роналдо је након меча заплакао, што је доказ колико му је тешко пао пораз на вероватно његовом последњем Мундијалу. Играчи Марока прилазили су и тешили прву звезду Португала, али то једноставно није било довољно. 

Фото: Танјуг/АП

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".