Након 120 минута утакмице резултат је био 1:1, а онда су уследили ударци са беле тачке. Након пенала, Хрватска је прошла даље и у полуфиналу Мундијала састаће се са екипом Аргентине, која је у другој четвртфиналној утакмици након пенала савладала селекцију Холандије. 

Један од најбољих појединаца "ватрених" на овом првенству света је свакако голман Доминик Ливаковић, који је на јучерашњој утакмици против "кариока" имао више интервенција него голман Бразила Алисон током целог турнира. Ливаковић је интервенисао чак осам пута на утакмици против јужноамеричке селекције, док је Алисон то урадио само пет пута до сада на читавом турниру. 

Ливаковић се истакао и у пенал серији против селекције Јапана након што је успео да одбрани чак три пенала и помогао својој репрезентацији да се пласира у четрвртфинале Мундијала.

Фото: Танјуг/АП

 

Хрватска хоботница, како страни медији називају Ливаковића, је фудбалер загребачког Динама рођен 1995. године у Задру, а поред успешног спортског, интересантан је и његов приватни живот. 

Хрватски голман од овог лета ужива у браку са својом дугогодишњом изабраницом, хрватског Меган Маркл, како често медији називају његову супругу Хелену Матић Ливаковић.

Она се тренутно налази у Катару, а са трибина навија за свог драгог и његове саиграче.

 

Брачни пар Ливаковић је судбоносно "да" изговорио у јуну ове године у Катедрали Св. Стошије у Задру.

Хелена се бавила уметничким клизањем, а професионалну каријеру завршила је 2017. године јер се, како је својевремено изјавила, више не види у томе. Она је дипломирала индустријски дизајн на Текстилно-технолошком факултету у Загребу.

Како је открила у једном разговору са хрватским медијима, са својим изабраником се одлично разуме и цени га због његове скромности.

 

 

- Дефинитивно ме одушевљавају Доминикова скромност и понизност. Велики је самокритичар, што ме некад зна и изнервирати, али опет, разумем га. Могли бисмо рећи да смо обоје одгојени у тимском спорту, због чега код нас нема себичности и супер функционишемо као тим - рекла је Хелена својевремено за Индекс.хр.

Хелена је врло активна на друштвеним мрежама где са својим пратиоцима дели фотографије из свог приватног живота. На Инстаграму прати је око 24 хиљаде људи. У наставку текста погледајте како изгледа прелепа Хелена Матић Ливаковић.

 

 

 

 

 

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".