"Гаучоси" су боље отворили меч и током већег дела су били квалитетнији ривал. Аргентинци су повели у 35. минуту, а стрелац поготка био је Молина којем је остало да одради лакши део посла након фантастичне асистенције прве звезде тима Лионела Месија. 

Управо је Меси повисио резултат на 2:0 ударцем са беле тачке. Ипак, по ко зна који пут, показало је да је ово најопаснији резултат. 

Фото: Танјуг/АП

 

У 78. минуту у редове "лала" ушао је фудбалер који ће донети преокрет на овом мечу. Фудбалер Барнлија на позајмици у Бешикташу, Воут Вергост је прво погодио у 83. минуту и тако смањио предност Аргентине на 2:1, а потом се у 11. минуту надокнаде догодило нешто што се заиста ретко виђа.

Холанђани су добили слободан ударац у близини казненог простора противника и када је цео стадион очекивао директан ударац на гол који је бранио Емилијано Мартинез, десило се нешто потпуно неочекивано. Уместо шута ка мрежи Аргентине, уследио је пас у празан простор који је високи Вергост искористио и донео изједначење Холандији. 

Фото: Танјуг/АП

 

Након тога уследили су продужеци, а потом и извођење пенала. Аргентинци су били сталоженији у ударцима са беле тачке и славили су резултатом 4:3. 

Фото: Танјуг/АП

 

Овом победом, "гаучоси" су заказали сусрет против репрезентације Хрватске која је раније јуче такође након успешнијег извођења пенала избацила фаворизовану селекцију Бразила.

На овој утакмици десио се и интересантан моменат који камера није забележила те гледаоци крај малих екрана нису могли ни да га виде. Наиме, утакмица између Холандије и Аргентине прекинута је на неколико тренутака пошто је светски познати јутјубер Витали Здороветски утрчао на терен само у доњем вешу.

Фото: Танјуг/АП

 

Он је на грудима имао исписану поруку „Виталy тхе ГОАТ“, што у преводу значи Витали је најбољи свих времена. Изгледа да је обезбеђење на стадиону имало потешкоћа да савлада познатог инфлуенсера јер им је за то било потребно чак шест-седам особа. 

Фото: Танјуг/АП

 

Након тога, били су у проблему и да га изнесу са терена стадиона Лусаил.

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Танјуг/АП

 

Погледајте како је то изгледало: 

Ово није први пут да Витали уради овако нешто. Наиме, он је исто учинио и пре осам година на Мундијалу у Бразилу када је успео да утрчи на терен током финалне утакмице Аргентине и Немачке и нашао се у центру пажње светске јавности. Сада је поново у жижи, након његовог перформанса претходне ноћи.

Наиме, он је понео веренички прстен како би запросио Лионела Месија, али га је осигурање успело зауставити пре него што је стигао до капитена Аргентине.

 

 

Подсећамо, и његова бивша девојка Кинси Волански улетела је на терен на финалу Лиге шампиона између Ливерпула и Тотенхема 2019. године.

Фото: Танјуг/АП

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".