Маркињос и Родриго су за репрезентацију Бразила били трагичари након што је Родригу пенал "скинуо" Ливаковић, док је Маркињос погодио стативу. Хрватска је максималних 4 пута била прецизна.

На претходном Светском првенству је Хрватска у више наврата била боља после извођења једанаестераца. Ниједан меч пре финала у нокаут фази се није завршио Хрватима после 90 минута.

Њихов пут у нокаут фази је почео против Данске, а меч је завршен нерешеним резултатом 1-1. Хрвати су прошли даље након што су били бољи после једанаестераца.

Фото: Танјуг/АП

 

На ред је дошао тадашњи домаћин - Русија. После 120 минута игре, меч се завршио резултатом 2-2 и Хрватска је после пенала била боља. У полуфиналу су дочекали Енглезе које су успели да савладају, овај пут после продужетака 2-1.

У финалу их је сачекала Француска која је изашла као победник резултатом 4-2. Пре овога, највећи успех Хрватске репрезентације је било треће место 1998. године у Француској, када је Хрватима исти тим стао на пут.

Ове године, пре меча са Бразилом, у осмини финала, Хрватска је играла са Јапаном који је такође победила након што је било нерешено после 120 минута игре.

Фото: Танјуг/АП

 

Хрватска је дакле од последњих шест мечева у нокаут фази Светских првенстава, пет пута играла продужетке, а четири пута пенале. Сваки пут када није играла само регуларних 90 минута у овом делу такмичења, она је била боља.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".