Концерт је почео у пола осам и трајао је цела два сата. На самом улазу у салу културне станице, стајала је кутија у коју се  убацивао новац као прилог у замену за карту. 

Сала Руског дома је била више него пуна, то је још један доказ колико су Срби сложни када је потребна помоћ немоћнима. 

Фото: Нпортал

 

 На самом почетку вечери, обратила се модераторка која се захвалила  великом броју људи који су дошли да уживају у песмама које су певане на српском и руском језику, а које су посвећене отаџбини. Она се захвалила пријатељима из Русије и дугогодишњем пријатељству и љубави коју пружају Србима и нашој отаџбини, православљу. 

Фото: Нпортал

 

Вече је отворила предивним гласом Милица Досковић, хорска певачица из Новог Сада, интерперетацијом своје песме "Не дам". Након тога, публика је дала дуг и јак аплауз који је покренуо низ емоција које смо могли видети у наставку концерта. 

На хуманитарном концерту учествовали су "Златно звонце", "Света Србија", "Три вечности", "Фенечки бисери", Павлина Радовановић, Мина Крајновић, Јефимија Ђиновић, Милица Досковић, док је почасни гост била наша цењена певачица Снежана Ђуришић која је позната по томе да се радо одазива на овако племените догађаје.