Бивши фудбалер и тренер ФК Партизана Миодраг Јешић, јутрос је погинуо у саобраћајној несрећи.

 

Фудбалску каријеру је почео у ФК Жарково, а пред крај седамдесетих година прошлог века, постао је члан Партизана. Играо је на позицијама задњег везног и одбрамбеног играча (либера). Пуну афирмацију почео је да стиче почетком 80-их, код тренера Томе Калоперовића. Тада је постао стандардан играч а касније и репрезентативац Југославије. С Партизаном је освојио две титуле првака (1977/78, 1982/83).

Партизан је напустио у лето 1985. и отишао у Алтај где је играо до 1989. године и стигао до капитенске траке. Сезону 1989/90. проводи на позив Томе Калоперовића у Трабзонспору, а 1990/91. се враћа у Партизан на позив тадашњег тренера Милоша Милутиновића и проводи једну полусезону након чега завршава каријеру.

Након играња фудбала, кренуо је и у тренерске воде, где је такође један део каријере био у Партизану.

У сезони 1999/00. је водио екипу Партизана. Заузео је друго место на табели Прве лиге СРЈ са четири бода заостатка за Црвеном звездом. У тој сезони црно-бели су играли најефикаснији фудбал јер су у 40. одиграних кола постигли 111 голова односно чак 26 гола више од шампиона Црвене звезде. Што се европских такмичења тиче Партизан је у квалификацијама за Лигу шампиона прво елиминисао естонску Флору (6:0, 4:1) затим је елиминисана и хрватска Ријека такође са две победе (3:1, 3:0) да би у последњем трећем колу квалификација београдски клуб био елиминисан од Спартака из Москве.[2] Партизан је затим наставио такмичење у Купу УЕФА где је елиминисан у првом колу од енглеског Лидс јунајтеда. Јешић је на крају сезоне поднео оставку.

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".