Селектор Португала Фернандо Сантош изненадио је фудбалску јавност након што је сат времена пре почетка меча против "сајџија" саопштио да се Роналдо не налази у стартној постави.

Ипак, чини се да је оваква одлука само допринела бољој игри Португалаца који су изгледали моћно на терену. 

Европски првак из 2016. године силовито је кренуо и већ у 16. минуту меча било је 1:0. Стрелац је био 21-годишњи нападач Бенфике Гонзало Рамос који је фантастичним поготком из окрета начео мрежу голмана Швајцарске Јана Сомера. На други гол се није чекало дуго и у 33. минуту након корнера Пепе постиже погодак којим се дуплира предност Португалца. То је уједно био и крајњи резултат првог полувремена. 

Фото: Танјуг/АП

 

У свега седам минута утакмице виђено је три гола, а голеаду је отворио Гонзало Рамос. У 51. минуту утакмице млади Рамос постиже свој други погодак на мечу након сјајног сналажења у казненом простору противника, а свега четири минута касније у стрелце се уписао и Рафаел Гереиро, на асистенцију 21-годишњег нападача Бенфике. Након корнера у 58. минуту стигао је одговор Швајцараца, а стрелац гола за 4:1 био је Аканђи. Коначан резултат од 6:1 поставио је резервиста Рафаел Леао ефектним голом у другом минуту судијске надокнаде.

У међувремену, у 73. минуту на терен је ушао и Роналдо, кога је публика дочекала аплаузима. 

Фото: Тањуг/АП

 

Након утакмице уследило је огромно славље играча и навијача Португала који су овом победом себи заказали окршај са екипом Марока, која је након успешнијег извођења пенала направила сензацију и са турнира избацила репрезентацију Шпаније. Током целе утакмице, навијачи су са трибина скандирали Роналдово име и тражили од португалског селектора да га убаци у игру. Ипак, оно што је запало за око фудбалској јавности јесте чињеница да Кристијано није прославио победу са саиграчима из репрезентације. Чини се да је боравак на клупи током више од 70 минута утакмице утицао на его прве звезде тима, која је само одшетала са терена након последњег судијског звиждука и запутила се право у свлачионицу.

Фото: Тањуг/АП

 

Овакав потез Португалца наишао је на осуду људи на друштвеним мрежама који га сматрају превише бахатим и арогантним јер своје жеље ставља испред резултата репрезентације.

Предвиђа се да Роналдо неће бити у стартној постави ни у утакмици против Марока у борби за полуфинале, а португалској штампи се пише да је Роналдо чак причао о напуштању репрезентације незадовољан статусом у тиму. Како ексклузивно пише португалски "Рекорд", Роналдо је у разговору са селектором Сантошом, када је сазнао да неће бити међу стартних 11 против Швајцарске, запретио одласком из националног тима. 

Фото: Принтскрин/Рецорд

 

Како се наводи, ова драма почиње током утакмице против Јужне Кореје када је у 65. минуту игре, при резултату 1:1, Фернандо Сантош одлучио да из игре изведе Кристијана. Роналдо је на то бурно реаговао и према писању португалских медија изговорио је следеће: 

- Је*ено ти се жури да ме изавдиш - наводно је Роналдо рекао Сантошу. Ову утакмицу Португал је изгубио, а Роналдова љутња је била више него очигледна.Ипак, на одговор португалског селектора није се дуго чекало.

Фото: Танјуг/АП

 

- Видео сам Роналдову реакцију и уопште ми се није свидела - рекао је Сантош пре меча са Швајцарском, те је одлучио да Роналда остави на клупи за тако важну утакмицу. Из тог разлога, Роналдо је одлучио да се дури и да се дан касније не придружи резервистима на заказаном тренингу. Он је самоиницијативно отишао у теретану, без одобрења селектора. 

Ипак, према "Рекорду" португалски нападач је увидео да је погрешио и хладне главе је одустао од напуштања националног тима.

Репрезентација Португала четвртфиналну утакмицу игра против селекције Марока у суботу, 10. децембра од 16.00 часова. Победник овог дуела у полуфиналу Светског првенства играће против бољег из дуела Енглеска - Француска.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".