Памтимо је као прелепу Сенку из "Националне класе" - а њена каријера после култног филма била је јако необична. Маја Лалевић Пишчевић уписала се у историју српске кинематографије због сцена са Драганом Николићем, а и данас изгледа заносно.

Фото: Јутјуб принтскрин/RTS Prikazuje

 

 

Маја је у време снимања "Националне класе" била јако млада, а после тога се глумом бавила јако кратко, до 1986. године.

О култној сцени с Николићем испричала је лепу анегдоту.

- Тренутак од кога сам се највише плашила била је наша сцена у кревету. До последњег момента сам се надала да ће Горан из неког разлога одлучити да је ипак избаци из сценарија схвативши да ја не могу да је одиграм. А онда је дошао тај дан. Гага, који се иначе понашао према мени као да ми је и брат, и тата, и најбољи пријатељ, тог дана је превазишао себе. Прво је тражио да сви осим сниматеља напусте собу, а онда кад смо остали сами, направио је такву атмосферу да нисам ни приметила када смо заправо снимили сцену. Толико ме је засмејавао, голицао, причао невиђене вицеве и анегдоте, да сам се с муком суздржавала како бих озбиљно изговорила текст кад се укључе камере - рекла је медијима.

 

 

Осим "Националне класе", Маја је играла и у остварењима
"Осам кила среће", "Шест дана јуна" и "Лијепе жене пролазе кроз град". Уписала је и завршила Факултет драмских уметности, а причала је да је због глумце дошла у сукоб с оцем, који је хтео да заврши право.

И то је успела, па иза себе има и диплому Правног факултета. Након глуме, бавила се управо адвокатуром. 

Маја је 2019. године у Клубу књижевника представила свој роман "Тамо је овде" у издању "Лагуне". Књига је настала од колумни које је ауторка током 18 месеци боравка у Њујорку сваке недеље писала за Недељник.

Фото: Јутјуб принтскрин/Laguna

 

 

- То су емоције које сам поделила са другима пишући о Њујорку. Живела сам тамо 18 месеци и мислила да сам спремна на све што ме у Њујорку чека, али није било тако. Никада не можете да се спремите за Њујорк - рекла је тада за београдске медије.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".