"Завршићеш тако да ћеш бити убијена ти и твоја ћерка прљава к...., када будеш видела твоју ћерку у локви крви, моћи ћеш да плачеш колико хоћеш, кретену..., могу да проведем у затвору 40 година, тамо макар могу да једем, ја ћу ти извадити утробу... пажња, заврши већ са тим да ћеш укинути помоћ, ако не, убићу те."

Освануло је ово јуче на профилу "Твитера" партије Италијанска браћа премијерке Ђорђе Мелони, а полиција је идентификовала особу која је ту застрашујућу претњу упутила премијерки као 27-годишњег незапосленог грађанина из Сиракузе, на Сицилији.

Он је убрзо ухапшен због претњи смрћу председници владе Италије Ђорђи Мелони и њеној шестогодишњој ћерки, саопштила је у среду италијанска полиција.

Претња је стигла после објављивања да је влада Ђорђе Мелони донела одлуку да се ревидира од идуће године закључно са 2024. државна помоћ онима који могу, а не желе, да раде, а коју је 2019. изгласала претходна влада по жељи Покрета 5 звезда. Помоћ ће остати само онима који нису у стању да раде, или не налазе неку радну активност иако су уписани у Агенцији за запошљавање. Јер, испоставило се, таква помоћ је у огромном броју случајева злоупотребљена, па се одузима током 2023. и 2024. године онима који одбијају да раде или се преквалификују.

Фото: Танјуг/АП

 

Ову врсту помоћи уживало је до сада 2.470.015 особа, а биће редукована у наредних осам месеци за 846.000 особа. Само у Каљарију, на Сардинији, откривено је толико превараната да су коштали државу осам милиона евра. Међу уживаоцима помоћи има Италијана, чланова мафије Ндрангета, власника јахти, лопова, оних који издржавају казну затвора, странаца у Италији, или су само ушли да предају лажна документа а потом се вратили.

Превараната има из Јужне Америке, Африке, са Балкана, а сви су допринели огромном увећању броја истински сиромашних грађана.

- Желим да помогнем особама да изађу из сирамаштва радом - објавила је премијерка којој стиже подршка како њене владе тако и из редова извесних опозиционих партија, са позивом да се огласи партија Покрет 5 звезда која се и даље бори да помоћ остане.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".