Мароканци су синоћ направили сензацију победивши Шпанију након бољег извођења пенала. На тај начин, остварили су историјски успех и први пут се пласирали у четвртфинале једног првенства света. 

Шпанија је била фаворит у овој утакмици, али "црвена фурија" није успела да сломи отпор жилавих Мароканаца који су сачували мрежу у 120 минута игре. Штавише, Мароко је био бољи тим у одређеним периодима утакмице.

Фото: Танјуг/АП

 

Да ствар буде гора за Шпанце, имали су све у својим рукама у утакмици последњег кола групне фазе коју су изгубили од селекције Јапана. Многи сматрају да су Шпанци калкулисали у тој утакмици како би у жребу избегли прво Хрватску, а потом и Бразил, али то им се обило о главу јер им је на крају Мароко пресудио. 

Мреже су мировале 120 минута, а онда су дошли на ред пенали. Шпански фудбалери су се поштено обрукали шутевима са 11 метара, али треба нагласити и сјајне одбране мароканског голмана Бона, који је успео да одбрани два пенала.

Фото: Танјуг/АП

 

Пенал одлуке за Мароко погодио је дефанзивац Ашраф Хакими, који је током регуларног дела утакмице био један од лошијих појединаца на терену у саставу афричког тима. Ипак, када је било потребно, десни бек ПСЖ-а био је концентрисан и паненком је рутински савладао шпанског голмана Унаија Симона. Након гола, дефанзивац је имао интересантан начин прославе - он је заплесао.

Фото: ЕПА

 

 

Након овог неочекиваног пораза на великом удару шпанске јавности нашао се селектор "црвене фурије" Луис Енрике, који је познат као неко ко нема добар однос са новинарима у тој земљи. У шпанским медијима поново су се појавиле приче о његовом подмлађивању тима и лошем избору фудбалера за Мундијал, што се посебно односи на Енрикеову одлуку да на првенство света не позове искусног штопера Серхија Рамоса. 

Фото: Танјуг/АП

 

На друштвеним мрежама се сада појавио интересантан видео који је настао пре неколико месеци. Главни актери на том снимку су Хакими и управо Серхио Рамос, који су саиграчи у ПСЖ-у. Како се види на снимку, након једног поготка, двојица фудбалера су прославила погодак на исти начин на који је то јуче урадио Хакими након одлучујућег пенала против Шпаније. 

На друштвеним мрежама је покренута полемика о томе да ли је прослава поготка Хакимија у ствари провокација Енрикеа, који је одбио да на Мундијал поведе стаменог дефанзивца. 

Енрике је синоћ након утакмице упитан о својој будућности на клупи "црвене фурије", али је одбио да говори о томе. 

- Следеће недеље ћемо разговарати о мојој будућности, сада није прави тренутак за то. Ја сам једини одговоран за овај неуспех", рекао је Енрике након синоћњег испадања са Светског првенства.

Фото: Танјуг/АП

 

Поред тога што није позвао неке велике звијезде на Мундијал шпански новинари су Енрикеу замерили и то што је направио и профил на друштвеној платформи за играње игрица где је скоро сваку ноћ одговарао на питања навијача како би се што мање обраћао новинарима с којима већ дуго времена нема најбољи однос.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".