“Увек је добро сањати”, рекао је пре неколико дана бразилски селектор Тите.

“Селесао” нови, шести наслов првака сања већ 20 година. Последњи пут Бразил је победнички пехар подигао 2002. у Јужној Кореји и Јапану када су екипу предводила три “фудбалска чаробњака” Роналдо, Ривалдо и Роналдињо.

Данас предводе Нејмар, Виницијус Жуниор, Рафиња, Родриго и Ричарлисон. Већина стручњака се слаже како Титеов Бразил има невероватан таленат и вештину у нападу, али ипак и нешто слабију одбрану.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Бразил је рано напустио последња четири Мундијала након пораза од европских великана – Француске (2006), Холандије (2010), Немачке (2014) и Белгије (2018). Што је додатно повећало притисак у Катру. Сада им прети вицешампион са прошлог Мундијала у Русији, репрезентација Хрватске.

“Не могу преузети одговорност за последњих 20 година. Ја сам главни у протекле четири године. Имамо лепу историју и то нам ствара велики притисак. Ми смо земља која страствено воли фудбал. Да, постоји притисак, али сањање је део живота сваког нашег играча и навијача. Добро је сањати. Чак и ако не можемо победити, јер је само један победник, нећемо престати сањати,” поручио је 61-годишњи Аденор Леонардо “Тите”.

Већи део пута до Светског првенства, Бразил није личио на екипу која игра лепршаво, односно игра “Жогу бонито” и превише се ослањао на Нејмарову генијалност.

Међутим, све се променило средином 2021. године с доласком играча које Тите назива ''брзе мале ноге''. Виницијус Жуниор, Рафиња, Антони, Родриго и Габријел Мартинели донели су нову динамику у Селесао, претворивши га у тим у који навијачи заиста верују да може освојити Светско првенство.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".