Хакими је рођен и одрастао је у Мадриду, своје прве фудбалске кораке направио је у Реал Мадриду. Каже да му одрастање није било ни мало лако, а сад је о томе и проговорио.

Да би преживели у Шпанији након што су из Марока стигли у ту земљу, родитељи Ашрафа Хакимија нису могли да бирају послове. "Моја мајка је била чистачица, отац је радио као улични продавац. Долазим из породице која је патила да би зарадила за живот. Данас се сваког дана борим за њих. Жртвовали су себе за моје добро. Мој брат је остао ускраћен за многе ствари како бих ја могао да успем", испричао је Хакими.

Фото: ЕПА

 

Ашраф Хакими је био као клинац на проби у Шпанској репрезентацији, али на крају ипак није имао дилему, одабрао је Мароко.

- Да, кад сам био клинац било је контаката, чак сам и био у кампу шпанске репрезентације на проби. Неколико дана сам боравио тамо и схватио сам да то није право место за мене. Нисам се осећао као код куће. Нема конкретног разлога, али хтео сам да будем код куће, у арапској култури, да будем Мароканац - рекао је он у интервјуу за "Марку".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".