Суд у Индији осудио је двојицу мушкараца на доживотни затвор за силовање и убиство летонске туристкиње 2018. године. Ова 33-годишњакиња је путовала са својом сестром, а затим је нестала из одмаралишта у јужној држави Керала 14. марта. Тело је пронађено 38 дана касније у граду Ковалам, преноси Би-Би-Си.

Два мушкарца, један од њих туристички водич, ухапшена су због силовања и убиства. Суд у Тхируванантхапураму прогласио их је кривима у уторак. Суђење је почело пре шест месеци, а откривено је да су Умеш (32) и Удајакумар (28) намамили летонску туристкињу марихуаном и дрогирали је пре него што су је силовали.

Обојица су такође осуђени за продају и злоупотребу забрањених супстанци по Закону о опојним дрогама и психотропним супстанцама. Суд је саопштио да ц́е мушкарци остати у затвору до краја живота. Иако је полиција саопштила да је оптужени признао злочин, мушкарци су то негирали и на суду се изјаснили да нису криви.

Суђење у Даблину пратила је сестра жртве, која је покренула онлајн потрагу након што полиција није успела да лоцира њену сестру. Заједно су отпутовале у Кералу, популарну туристичку дестинацију, да би једна од њих отишла на лечење у традиционалном ајурведском центру. Два рибара пронашла су 21. априла у оближњој шуми тело жене са одсеченом главом у распадању. Брутални злочин изазвао је велики гнев у земљи и приморао је владу да уведе строже законе против силовања, укључујући и смртну казну у ретким случајевима.

(МОНДО)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".