Маца је признао да ли му је дража титула глумца или водитеља.

- Водитељ нисам, ја сам шоумен. Имам ту срећу да могу да бирам да радим оно што ми причињава задовољство, што је креативно и финансијско, онда пристанем то да радим. Све има своју драж.  

Глумац је открио и одакле црпи енергију  и како му увек полази за руком да насмеје околину.

- Виспреност је можда прави одговор. Док сам се школовао, био сам конобар. Улица је животна школа најозбиљнија и имам драге људе и са ове и са оне стране закона. Мораш бити социјалан и мораш проћи све поред оне школе која је обавеза и оне уличне школе, јер без ње си мртав и нико и ништа. Поготово не данас, у овим турбулентим годинама. Такав ми је ген, виспрен сам, енергетски јак и ето, само Боже здравља и биће све како треба, јер шта је смисао живота? Стварати, волети и уживати у животу. 

Фото: Јутјуб принтскрин/Zadruga Official

 

Маца се осврнуо на детињство и открио која ситуација му је била наук за будућност.

- Пре 90-их је као варијанта био затвор и ЈНА, две највеће животне школе. Онда сам прошао још две животне школе, а то су ратови у Сарајеву и Београду. То су озбиљне животне школе и тад човек схвати да је озбиљна животиња, да може све, да не постоји негација - не могу, не знам, нећу. Можеш све кад ти је социјално питање угрожено! Исто тако и конобарлук, то је велика уметност. Ова деца сад немају шарма и стила. Ја знам, јер сам био угоститељ. Увек мораш госта питати, шармирати, а данас се само пита колика је плата. Гледају Инстаграм. Не знају ону стару: „На естради све је лаж, све је фол“. Филтери, суши и све остало што шатро једу по Инстаграму. Они се ложе на то и хоће то да достигну, а то је превара века. Уместо да се баве суштинским стварима, они покушавају да задовоље форму и то је канал. 

Фото: АТА имагес

 

Глумац је открио и шта сматра својим највећим успехом.

- Каријера је врло упитна ствар, све се мења преко ноћи. Три пута сам стављен на стуб јавног срама и испливао сам. Све је то живот. Учиш! Човек цео живот учи и умре глуп! Битно је да еволуираш. Мој животни мото је Можеш ме волети и мрзети, али ме не можеш игнорисати и то је то. Људи ме готиве, или не, али нико ме на игнор не баца, што је мени океј. Сада сам имам те представе, људи долазе, јер ја немам национални предзнак, питање вере и идеологије је приватна ствар. Ја поштено зарадим свој новац. Људи поштено плате карте и изађу задовољни, то је најлепше. И то што ме моја деца воле, то ми је највећи успех. Они су ми публика у наредних неколико деценија. Децу не можеш слагати и они су најбољи индикатор, да ли вредиш или не. Деца су појам свега и војска најача. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Стево Жигон

(24седам)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".