Оба пилота срушеног борбеног авиона двоседа МИГ-а 21 Хрватског ратног ваздухопловства пронађена су жива. Током пада авиона пилоти су извели катапултирање и приземљили су се, известило је хрватско Министарство одбране.

- Пилоти су у стабилном стању, ван животне опасности али су превезени у болницу на лекарски преглед. Они су се из авиона МИГ-21, који се срушио током тренажне обуке код Слатине, успешно катапултирали и приземљили. На место несреће и акције потраге за пилотима одмах су упућена два хеликоптера  Ми-171, припадници војне полиције и беспилотне летелице.

Очевидац несреће, мештанка села Воћина Анђа Ашић, помогла је првом пилоту, а касније је и дала изјаву за хрватске медије.

- Изашао је из шуме дезоријентисан. Рекао је како се ничега не сећа и да је била магла. Одмах смо позвали полицију и хитну помоћ, који су брзо дошли и пружили му помоћ - рекла је она.

Другог пилота пронашао је пензионер Мика Матић из Воћина, који је и помогао са спасилачким службама да се снађу на неприступачном подручју.

https://www.facebook.com/watch/?v=598599815358111

- Кренуо сам да помогнем јер сам видео да хеликоптер прелеће ово подручје. Понудио сам помоћ спасилачким тимовима јер се сналазим овде. Тако сам и први стигао до пилота. Лежао је на леђима. Жив, али повређен - рекао је Матић.

(Индекс.хр)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".