Јуроњуз Албанија објавио је видео снимак на коме се види како је нападач на Беришу пробио безбедносни кордон и ударио га песницом у главу.

Албенијан дејли њуз објавио је да је нападач на Беришу приведен.

Бериша је раније најавио да ће опозиција испунити улице и тргове Тиране како би "одбранила европске вредности", које, како тврди, угрожава албански премијер Еди Рама.

У тренутку напада на Беришу, Иљир Мета, такође бивши председник Албаније, корачао је поред њега. Мета је на данашњем протесту одржао говор.

Након инцидента Бериша је рекао да га „ништа неће спречити да протестује против албанског премијера Едија Раме“. Бериша је протест најавио због тога што жели, како је рекао, да покаже да је Рама добио изборе крађом гласова.

https://www.facebook.com/watch/?v=844294873475119

Бериша је нападнут на Булевару мученика нације, јавља дописник Косово онлајна. Нападач ударио га је песницом у главу, а затим је Беришино обезбеђење стигло и претукло га.

Према информацијама у медијима, нападач је Герт Шеху, 31-годишњак који је ушао у редове демонстраната и ударио Салија Беришу. Он је Беришу ударио песницом, након чега је он пао.

Полиција га је отпратила у болницу пошто су га телохранитељи и Беришине присталице претукли.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".